Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Chris Lefering

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Chris Lefering

“Hij was het liefste, beste vriendje dat ik ooit heb gehad en heb gekend."

Wij vinden een vermelding van de naam Lefering vlakbij Vorden en een telefoonnummer. We bellen en wat blijkt? Het is meteen schot in de roos. Chris vindt het zo bijzonder dat Mieke hem zoekt. “Ja, ik ging twee a drie keer per week naar haar toe. Chris valt even stil. "Het is wat emotioneel, het is zo lang geleden!” Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan terug naar de uitzending van zondag 5 mei 2024!

Het verhaal:
Mieke krijgt op veertienjarige leeftijd verkering met haar eerste liefde Chris. “Hij was het liefste, beste vriendje dat ik ooit heb gehad en heb gekend. Hij was gewoon hartstikke lief en stond altijd voor me klaar. Ik had een moeder die heel erg ziek was en in die tijd kwam te overlijden. Toen was hij er voor mij. We hebben een hele mooie tijd gehad."

Maar Chris loslaten, lukt Mieke niet. Regelmatig denkt ze nog aan haar tienerjaren met hem op het veld. “Ik handbalde toen en hij voetbalde bij JOS in Amsterdam Oost. We kwamen elkaar alleen tegen op de wedstrijden. Dat was op zaterdag of zondag, wanneer hij speelde. Hij was heel beleefd en vroeg een keer of ik mee wilde naar een wedstrijd. Zo is het gelopen. Sport was alles voor ons.”

Ze vormen een koppel dat elkaar door dik en dun steunt. Beiden delen ze een grote voorliefde voor de sport, maar Mieke kiest uiteindelijk een andere weg. De sport maakt plaats voor uitgaan. Onbedoeld verdwijnt daarmee ook haar geliefde Chris uit het oog. “Hij was heel serieus met sport. Hij heeft ook bij AZ en in Haarlem gevoetbald. Onze relatie heeft ongeveer tot mijn achttiende geduurd. Ik hoorde gewoon bij hem."

Mieke gaat door de jaren heen verschillende keren op zoek naar Chris. “Telkens als ik naar Amsterdam ging, dacht ik eraan om langs zijn buurt te gaan. Maar hij bleek er niet meer te wonen. In onze tijd samen woonde hij in Amsterdam-Zuid, aan de Oude IJsselstraat. Rond 2018 ben ik zelfs naar Vorden gegaan, waar hij zou moeten wonen, maar ook daar trof ik hem niet aan. Ik heb overal navraag gedaan, maar niemand leek hem te kennen. Ik hoop oprecht dat hij gelukkig is. We hebben een mooie tijd gehad samen. Ik doe nog één poging om hem terug te vinden, anders is het goed zo."

Aanknopingspunten:
* Chris Lefering
* geboren in augustus 1941
* heeft een broer Gerard Lefering
* woonde rond 1957 aan de Oude IJsselstraat in Amsterdam Zuid
* ging rond 1957 naar voetbalclub JOS in Amsterdam Oost
* voetbalde rond 1965 bij Alkmaar ‘54 (later AZ)
* heeft later ook in Haarlem gevoetbald
* woont vermoedelijk in Vorden

foto: Adres Onbekend

Chris Lefering - Tweede van Linksonder